Stephen Birrell este noul președinte al ROPEPCA – Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră

0

Stephen Birrell, CEO al Fora Oil and Gas, este noul președinte al Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră – ROPEPCA, în urma votului membrilor. Consiliul Director nou ales este format și din: Saniya Melnicenco (NIS Petrol), Amos Sanders (HOCOR), Rafael Duque (OMV Petrom) și Michel Louboutin (Expert Petroleum). Mandatul lor se va încheia în noiembrie 2020.

Stephen Birrell este un geolog cu peste 34 de ani de experiență în funcții de conducere. El activează în România din 2005, fiind unul dintre cei mai importanți actori implicați în procesul fondării ROPEPCA în 2012. Stephen preia mandatul președințial ROPEPCA de la Saniya Melnicenco, Director al Departamentului Juridic și Afaceri Corporative din cadrul NIS Petrol.

“Anul trecut a fost unul provocator pentru industria noastră și pentru mediul de afaceri în general”, declară Stephen Birrell, într-un comunicat de presă. “ROPEPCA continuă să fie una dintre cele mai importante voci în dialogul cu părțile interesate, transmițând punctul de vedere al industriei în ceea ce privește efectele negative pe termen lung ale legislației adoptate. Rămânem optimiști și sperăm să vedem o schimbare în viziunea autorităților în ceea ce privește sectorul pentru următorii ani.”

Noul președinte al ROPEPCA subliniază faptul că industria petrolieră onshore va beneficia din modernizarea cadrului legislativ în domeniul explorării și exploatării resurselor petroliere. Un cadru modernizat, un regim de operare și fiscal competitiv este important pentru a crește competitivitatea și a aduce investiții noi. Un astfel de mediu este o condiție necesară pentru reușita viitoarei runde a 11-a de concesionare, anunțată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale în acest an.

Membrii Asociației subliniază beneficiile strategice ale consolidării securității energetice la nivel național și regional și ale sprijinirii creșterii economiei naționale. Acestea pot fi obținute printr-un sistem legislativ și fiscal predictibil, stabil și competitiv pentru industria de explorare și producție petrolieră.

Share.

Lasă un comentariu