Stab: Instalațiile solare de acoperiș pot duce la o economie de 25-30%

0

Sunt nenumărate moduri de a economisi energie, cu impact direct asupra buzunarului și implicit asupra mediului înconjurător, susține CEO-ul Engie România, Eric Stab.

”Sunt o mulțime de lucruri care pot fi făcute în zilele noastre într-un oraș mare. Ce ar fi să realizăm un audit al consumului de energie, astfel încât să ne dăm seama ce și cât se risipește? Uitați-vă la câte acoperișuri se văd de la fereastra biroului meu. Pe multe ar putea fi montate instalații solare, astfel încât să ajutăm orașul să scadă și consumul, dar și poluarea. În cele mai multe cazuri, să știți, soluțiile pot duce la o economie de 25-30%”, spune Stab, citat de Republica.ro.

”Noi credem că gazul va fi combustibilul care ne va însoți în tranziția spre soluțiile verzi de producere a energiei, bazate pe resurse regenerabile. Deci gazul încă este foarte solicitat de consumatori. Anul trecut, în 2018, jumătate din energia pe care am vândut-o pe piață a provenit din surse verzi. Multă din aceasta este produsă hidro, pentru că așa cum știți, România este un mare producător de energie hidro. De asemenea, o parte din energie a provenit din parcurile de eoliene, pentru că așa cum știți, avem două parcuri mari de eoliene, în Galați și Brăila. Energia produsă acolo merge spre consumatorii noștri finali. Deci, anul trecut, aproape jumătate, ca să fiu exact – 49% din energie – a venit din surse verzi. Anul trecut, am vândut mai multă energie verde în procente din total, decât a făcut România, ca procent, din întreaga sa producție”, a mai spus Stab.

Share.

Lasă un comentariu