Stab, Engie: Nu agreez OUG 114. Trebuie găsită o formulă care să nu genereze distorsiuni

0

România ar trebui să definească și să implementeze legislația aferentă consumatorului vulnerabil, iar Ordonanța 114/2018 nu face altceva decât să creeze distorsiuni în piață, a declarat, pentru energynomics.ro, Eric Stab, președinte și CEO al Engie România.

”Nu agreez OUG 114, trebuie găsită o formulă care să fie satisfăcătoare pentru întregul lanț valoric din piața gazelor. Noi nu suntem responsabili pentru OUG 114, nu am contribuit la lansarea ei, ne-am trezit brusc în decembrie că este emisă”, a declarat Stab.

”Acum suntem într-un moment de totală confuzie, pentru că nu știm cum va fi aplicată, dacă va rămâne așa, ordonanța. Nu știm care va fi componenta de importuri sau care vor fi marjele”, a mai spus Stab.

El susține că în ultima perioadă nu au avut loc întâlniri decisive cu reprezentanții guvernului, pe marginea OUG 114.

El a mai spus, în cadrul Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Energy Policy Group, că pentru a defini noțiunea de consumator vulnerabil ar trebui strânse laolaltă toate autoritățile competente, de la Ministerul Energiei și ANRE și până la Ministerul Muncii și al Finanțelor. Proces greu de finalizat într-o perioadă scurtă de timp.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu