Sistemul naţional de transport gaze şi energie electrică funcţionează în parametri normali

0

Sistemul naţional de transport gaze şi energie electrică funcţionează în parametri normali, iar România nu se confruntă cu probleme deosebite în acest moment, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Niculae Havrileţ.

“Evaluarea făcută cu această ocazie a relevat faptul că, în acest moment, România nu se confruntă cu probleme deosebite. Reţelele de transport ale gazelor naturale şi sistemul naţional de transport gaze şi energie electrică, reţelele de mare importanţă, funcţionează în parametrii normali. Însă există o mobilizare bună astfel că s-au format din timp echipe operative pentru intervenţii pe teren în cazul în care va fi necesară asistenţa lor. Nu în ultimul rând, le-am solicitat companiilor şi instituţiilor care au responsabilităţi în asigurarea producţiei şi furnizării de energie electrică, gaze naturale şi energie termică – în sezonul rece, să păstreze o comunicare permanentă între echipele de intervenţie şi Dispecerul Energetic Naţional”, a afirmat Havrileţ după întâlnirea Comandamentului de Iarnă de la sediul Dispeceratului Energetic Naţional, conform Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două avertizări Cod roşu de viscol, valabile din această seară şi până joi dimineaţa în opt judeţe, şi alte avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de ninsori viscolite ce vizează mare parte din ţară.

Share.

Lasă un comentariu