Sistemul energetic din România a funcţionat normal în zilele cu temperaturi extreme

0

Sistemului energetic naţional a funcţionat în condiţii normale în ultimele zile, când România a fost traversată de un val de frig extrem, iar valoarea consumului asigurat s-a ridicat la 9.500 MW, a anunţat, miercuri, Ministerul Energiei, într-un comunicat.

“Miercuri, 17 februarie, s-a organizat şedinţa Comandamentului de Iarnă coordonată la nivelul Ministerului Energiei de către secretarul de stat Niculae Havrileţ. În cadrul şedinţei, s-a analizat funcţionarea Sistemului Energetic Naţional în contextul valului de frig care a traversat România în ultimele zile. În urma analizei a rezultat că acesta a funcţionat normal, asigurând consumuri cu o valoare instantanee de 9.500 MW. În perioada următoare nu sunt anticipate probleme deosebite, însă autorităţile sunt pregătite să intervină în cazul unor situaţii neprevăzute”, notează sursa citată de Agerpres.

Structura Comandamentului de Iarnă este constituită din reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor publice competente în domeniul Energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale.

Share.

Lasă un comentariu