Silcotub se extinde pe terenul fostei Uzinei Electrice Zalău

0

Producătorul de țevi Silcotub intenționează să își extindă prezența industrială din Zalău printr-o nouă investiție ce ar urma să fi realizată pe un teren de circa 12 hectare ce a aparținut Uzinei Electrice, fostul furnizor de energie termică al orașului, conform Agerpres.

O primă suprafață de circa opt hectare a fost deja achiziționată de Silcotub în 2012, compania solicitând, la începutul lunii iulie municipalității—acționarul unic al Uzinei Electrice, posibilitatea cumpărării unei suprafețe suplimentare de circa 3,5 hectare

“Societatea noastră a achiziționat în ianuarie 2012 o parte din terenul deținut anterior de Uzina Electrică și intenționează să își extindă prezența industrială în zonă printr-o nouă investiție pe această locație. Această investiție va genera atât creșterea afacerii societății în Zalău, dar și crearea de noi locuri de muncă precum și dezvoltarea industrială a zonei”, se arată în scrisoarea de intenție a Silcotub Zalău trimisă Primăriei Zalău.

Consilierii locali din Zalău au aprobat luni un proiect de hotărâre privind acordul Consiliului Local Zalău, acționar al Uzinei Electrice, în vederea efectuării demersurilor legale necesare vânzării unor imobile și bunuri, proprietatea fostului producător de energie termică, acesta fiind primul pas pentru scoaterea la licitație a terenului de 3,5 hectare dorit de producătorul de țevi. Decizia vine după ce, în luna ianuarie, Consiliului Local luase decizia de renunțare la sistemul centralizat de încălzire, gestionat de Uzina Electrică, condiții în care paza, conservarea și administrarea bazei materiale existente presupune costuri anuale de peste 600.000 de lei, fără posibilitatea obținerii unor venituri.

“Vor fi scoase la licitație bunurile Uzinei Electrice și o suprafață de teren de circa 3,5 hectare. În plus, la stabilirea prețului de pornire a licitației va fi evaluată și afacerea în sine, nu doar bunurile. La licitație se poate prezenta oricine, nu doar Silcotub”, a declarat, pentru Agerpres, Radu Nistorescu, administrator public al Zalăului.

Silcotub, parte a companiei Tenaris, este cel mai important producător român de țevi fără sudură cu diametre mici, activ în șapte orașe din România, cu o echipă de peste 1.600 de angajați, cei mai mulți, aproximativ 1.200, lucrând în cadrul fabricii de țevi din Zalău. Compania mai deține oțelăria din Călărași și fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, centre de servicii în Ploiești și Cluj-Napoca, centrul de colectare a fierului vechi din Popești Leordeni și birouri comerciale în București.

În ianuarie 2014, primăria Zalăului a decis că investițiile necesare pentru retehnologizarea Uzinei Electrice nu se justifică și a redistribuit sumele respective pentru achiziționarea și montarea de centrale termice în unitățile de învățamant care nu au deja un sistem propriu de încălzire și apă caldă, precum și în cele opt instituții publice ale căror clădiri le are în administrare.

 

Sursa

Agerpres

Share.

Lasă un comentariu