Acasă » Interes general » Macroeconomie » SGS prezintă aspecte tehnice privind finanţarea proiectelor fotovoltaice (ENREG 2014)

SGS prezintă aspecte tehnice privind finanţarea proiectelor fotovoltaice (ENREG 2014)

4 aprilie 2014
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

În perioada 9-11 aprilie, SGS va participa la cea de a doua ediţie a târgului internaţional organizat de REECO, la Expo Arad Internaţional.

Mihaela Sârbu, SGS România Business Development Manager, alături de alţi experţi din cadrul companiei, va oferi vizitatorilor informaţii pe temele de interes împreună cu detalii despre competenţele şi experienţa SGS în domeniul energiilor regenerabile.

SGS România va avea şi o prezentare cu titlul „Independent Technical Due Diligence for PV projects” care se referă la aspectele tehnice privind bancabilitatea și finanțarea proiectelor fotovoltaice.

Servicii SGS în domeniul Energiilor Regenerabile

Având în vedere experienţa şi competenţele sale, SGS oferă servicii de terţă parte, consultanţă, inspecţii, verificări, testări şi certificare pentru proiectele de energii regenerabile. SGS oferă o gama largă de servicii în domeniul energiilor regenerabile concepute pentru a reduce rata căderilor în funcţionare, în scopul de a îmbunătăţi viabilitatea financiară a investiţiei în toate etapele ciclului de viaţă a proiectului. Beneficiarii serviciilor SGS sunt deţinătorii proiectelor, finanţatorii, investitorii sau orice parte care deţine acţiuni în aceste proiecte.

SGS şi creşterea sectorului PV în România

PV Platform România va oferi SGS oportunitatea de a prezenta serviciile, competențele şi experienţa sa în sectorul fotovoltaic și să comunice direct cu vizitatorii şi participanţii la conferinţă.

În calitate de partener de încredere pentru sectorul fotovoltaic, SGS a dezvoltat soluţii şi metode de testare ale panourilor PV, invertoarelor si altor componente, în laboratoarele proprii din Germania. De asemenea colaboreaza in proiectele de cercetare si dezvoltare care utilizează energia solară. Cunoșțințele SGS la nivel global, expertiza şi cunoaşterea tehnologiilor din domeniul solar ajută producătorii în dezvoltarea unor produse adecvate cerinţelor din teren. Leader de piaţă în domeniul serviciilor fotovoltaice, SGS oferă servicii de certificare şi testare care se adresează întregului lanţ de furnizori din industria fotovoltaică.

Sector prioritar cu prognoze favorabile

Sectorul energiilor regenerabile şi în special cel fotovoltaic a cunoscut o creştere semnificativă în 2013 ca urmare a schemei support pentru investitorii în PV, care acordă 6 certificate verzi/MWhpentru investiţiile finalizate până la 1 ianuarie 2014. Sectorul îşi menţine gradul de atractivitate şi tendinţa de creştere pentru următorii ani, chiar dacă unele modificări legislative conduc la temperarea nivelului investiţiilor.

România are că prioritate creşterea capacităţii de producţie a energiei din surse regenerabile în scopul reducerii dependenței de energia convenţională. La finalul anului 2013 capacitatea instalată în domeniul energiei eoliene era de 2500 MW şi de peste 1100 MW în cel solar. Ministrul Energiei a declarat că direcţiile prioritare care vor fi încurajate în 2014 sunt proiectele din domeniul energiei solare şi PV, biomasă şi microhidro.

Furnizor de încredere de servicii competente pentru investitiile în fotovoltaic

În noiembrie 2013, SGS a participat la cel de al 6-lea Târg Internaţional & Conferinţe, pe tema Energiilor regenerabile şi eficienţei energetice organizat de REECO & RENEXPO, în Bucureşti. Aceasta va fi însa, prima participare a SGS România la Târgul de la Arad având ca temă principală energia solară și PV.

SGS este un furnizor de servicii competent și de încredere pentru deţinătorii parcurilor fotovoltaice, pentru finanţatori şi dezvoltatori. Prin intermediul echipei sale de inspectori, supervizori şi electricieni autorizaţi din divizia Servicii Industriale, SGS România a participat la conectarea la reţelele de distribuţie şi la reţeaua naţională a peste 100 parcuri fotovoltaice în zona de sud vest a României.

Târgul REECO, PV Platform în România, Arad

Într-un spaţiu expoziţional de peste 2000 m² vor fi prezenţi peste 50 de firme expozante, ce acţionează în domeniul fotovoltaic începând de la producători de echipamente, constructori şi furnizori de servicii şi se estimeaza un număr de peste 2000 vizitatori .

În paralel cu desfăşurarea expoziţiei vor avea loc conferinţe şi forumuri la care sunt anunțați 120 participanţi.

Conferinţa dedicată Platformei PV din România, cu titlul “Modificări & Riscuri” se va desfăşura pe durata a zile 2 şi va avea mai multe secţiuni. Pe de o parte vor fi abordate aspecte tehnice privind proiectarea şi construcţia parcurilor fotovoltaice, sisteme PV în construcţii etc. Vor fi atacate și subiecte de interes general:

  • stadiul actual al schemei suport pentru investiţiile din domeniul regenerabil
  • finanţarea proiectelor şi modificări legislative
  • tendinţele în piaţa PV din România

Participarea şi reprezentarea SGS România

SGS va participa la acest eveniment cu un stand propriu localizat în zona HA-G11 şi o prezentare în prima zi a conferinţei PV.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *