Se înfiinţează Consiliul Interministerial de coordonare pentru dezvoltarea pieței pentru combustibili alternativi

0

Consiliul Interministerial de coordonare pentru dezvoltarea pieței pentru combustibili alternativi (CC DPCA) este un organism fără personalitate juridică, aflat în coordonarea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, potrivit unui proiect de Ordin.

CC DPCA este alcătuit din reprezentanţi, la nivel de secretar de stat, ai Secretariatului General al Guvernului și cinci ministere, conform financialintelligence.ro.

Din CC DPCA fac parte, cu statut de invitați permanenți, reprezentanți, la nivel de președinte sau director general, ai următoarelor instituții: Administrația Fondului pentru Mediu, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, Asociaţia de Standardizare din România, Institutul Naţional de Statistică.

CC DPCA asigură coordonarea la nivel naţional a acţiunilor necesare implementării Hotărârii Guvernului nr. 87/2018 pentru aprobarea Strategiei privind Cadrul național de politică pentru dezvoltarea pieței în ceea ce privește combustibili alternativi în sectorul transporturilor și pentru instalarea infrastructurii relevante în România, precum şi a prevederilor Legii nr.34/2017 privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi.

Share.

Lasă un comentariu