Șase investitori globali încheie un acord de 20 de miliarde de dolari cu compania petrolieră de stat din Abu Dhabi

0

Un consorțiu format din șase investitori globali a încheiat un acord de 20,7 miliarde de dolari cu Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), a declarat marți compania petrolieră de stat.

Ca parte a acordului, grupul va investi 10,1 miliarde USD pentru a achiziționa o participație de 49% într-o filială recent constituită, ADNOC Gas Pipeline Assets, cu drepturi de închiriere la 38 conducte. ADNOC va deține pachetul majoritar de 51% și va păstra proprietatea conductelor. De asemenea, va gestiona operațiunile și va rămâne responsabilă pentru cheltuielile de capital, potrivit CNBC.

Aceasta este cea mai mare investiție în infrastructură energetică din regiune și cea mai mare din lume în 2020, potrivit companiei naționale de petrol din Abu Dhabi. De asemenea, este parte din strategia companiei naționale de petrol a Emiratelor Unite, în încercarea de a atrage capital străin și a maximiza valoarea activelor sale.

Cele șase companii implicate sunt Global Infrastructure Partners, Brookfield Asset Management, Fondul suveran GIC din Singapore, un fond de pensii din Ontario, NH Investment & Securities și Snam.

Share.

Lasă un comentariu