Șase bănci finanțează creditul de 500 de mil. lei al CE Oltenia

0

Sindicatul bancar care finanțează CE Oltenia cu 500 de milioane de lei pentru achiziția de certificate de carbon este condus de BCR, care va oferi 120 de milioane de lei, în timp ce Raiffeisen și CEC Bank vor oferi fiecare câte 100 de milioane de lei. Lista este continuată de EximBank, care oferă 80 de milioane de lei și de Alpha Bank și Banca Transilvania, fiecare cu câte 50 de milioane de lei.

Creditele au fost garantate cu terenuri, mijloace fixe, creanțe și încasări viitoare. CE Oltenia și-a luat angajamentul să nu se divizeze și să nu facă fuziuni pe parcursul derulării creditului, fără acordul băncilor. Dacă nu achită certificatele până la finalul lunii aprilie, CE Oltenia riscă amenzi și chiar pierderea autorizației de mediu, conform pandurul.ro.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, la Târgu Jiu, că este luat în calcul inclusiv un ajutor de stat anunţat la Comisia Europeană pentru sprijinirea CE Oltenia, în cazul în care societatea nu va reuși să ia creditul pentru achiziționarea de certificate de CO2.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu