Sarasin vinde acțiunile Shell, criticând strategia sa privind clima

0

Managerul de active londonez Sarasin & Partners a vândut aproape 20% din participațiile sale în Royal Dutch Shell, spunând că planurile de cheltuieli ale companiei nu sunt în concordanță cu obiectivele internaționale de combatere a schimbărilor climatice.

Tranzacția de 33,8 milioane de lire sterline (42,1 milioane de dolari) reprezintă o fracțiune din valoarea de piață a Shell de 261 miliarde de dolari.

Însă aceasta reprezintă o mustrare asupra strategiei Shell, la mai puțin de un an după ce compania anglo-olandeză, împreuna cu un grup mare de investitori care include Sarasin, cunoscut sub numele de Climate Action 100+, au convenit asupra unei rezoluții punctuale care subliniază ambiția Shell de a reduce emisiile de carbon.

Sarasin a pus sub observație participațiile rămase în Shell, de aproximativ 120 de milioane de lire sterline, potrivit unui purtător de cuvânt. “Am susținut recentul dvs. leadership în sprijinul acordului climatic de la Paris”, a declarat Sarasin într-o scrisoare din 8 iulie adresată președintelui Shell, Chad Holliday, consultată de Reuters. “Cu toate acestea, am fost extrem de dezamăgit de faptul că, în ciuda angajamentului dvs. public de a acționa în domeniul schimbărilor climatice, strategia pe care Shell a publicat-o în Ziua de Management de pe 4 iunie urmărește să producă creșterea producției de combustibili fosili cel puțin până în 2030.”

Shell intenționează să își majoreze cheltuielile anuale între 2021 și 2025 la 30 de miliarde de dolari, excluzând achizițiile majore, comparativ cu aproximativ 25 de miliarde de dolari în ultimii ani. Din cele 30 de miliarde de dolari, 2 până la 3 miliarde de dolari vor merge spre electricitate și energii regenerabile.

Share.

Lasă un comentariu