SAPE preia un parc fotovoltaic de la fostul proprietar italian al Ductil Steel

0

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), controlată integral de stat prin ministerul de resort, a confirmat intenția sa de a prelua de la investitori italieni un parc fotovoltaic cu putere instalată de 5 MW din județul Prahova, plus o suprafață de teren liber în aceeași locație pe care să construiască o centrală solară nouă, cu putere instalată de cel puțin 4,5 MW, conform Profit.ro.

“S-a încheiat un contract de vânzare active în care este reglementat transferul dreptului de proprietate asupra activului Centrală Electrică Fotovoltaică, aparținând Foto Solar SRL, către SAPE SA, ca urmând să aibă loc până cel târziu la data de 29.04.2021. Precizăm ca SAPE SA a încheiat tranzacția cu Foto Solar SRL doar pentru transferul Centralei Electrice Fotovoltaice (CEF) Dârvari si nu a achiziționat părțile sociale ale Foto Solar SRL”, a transmis directoratul SAPE.

Ținta preluării, centrala solară Dârvari, amplasată în satul omonim din comuna Valea Călugărească și dată în funcțiune în 2015, este operată de către firma Foto Solar SRL. Aceasta este controlată 100% de o altă societate locală, Mag Eco Development SRL, la care asociați sunt două companii italienești, AG Investments SRL (99,995%) și Gemma Investments SRL (0,005%). Administrator al operatorului Foto Solar SRL și reprezentant al asociatului său majoritar AG Investments SRL este, potrivit termene.ro, italianul Angelo Gruttadauria, în trecut acționar majoritar și administrator al combinatului metalurgic Ductil Steel (vândut în 2007 rușilor de la Mechel).

Share.

Lasă un comentariu