Saniya Melnicenco (NIS Petrol) preia președinția ROPEPCA

0

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție (ROPEPCA) a anunțat începerea mandatului noii conduceri a organizației, în urma alegerilor desfășurate la începutul lunii noiembrie. Componența Consiliului Director al ROPEPCA va fi asigurată in perioada noiembrie 2018-noiembrie 2019 de Saniya Melnicenco (NIS Petrol) – Președinte, Artur Stratan (Amromco Energy)-Vicepreședinte, Mark Wagley (Hunt Oil), Norbert Groeschner (OMV Petrom) și Michel Louboutin (Expert Petroleum) în calitate de membri.

Noul președinte al ROPEPCA, Saniya Melniceco, este de profesie jurist, cu o experiență de peste 18 de ani în domeniu. Ea lucrează în cadrul companiei NIS Petrol din anul 2012, deținând poziția de director al Departamentului Juridic și Afaceri Corporative. Totodată, în ultimii patru ani Saniya Melnicenco a fost un membru activ al conducerii ROPECA, fiind implicată în toate proiectele și programele derulate de asociație. Ea preia mandatul de președinte al ROPEPCA de la Harald Kraft, Country Manager al Stratum Energy România.

“ROPEPCA a militat în permanență pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil și atractiv pentru companiile din domeniul explorării și exploatării petroliere din Romania”, a declarat Saniya Melnicenco, amintind de numeroasele provocări cu care s-a confruntat sectorul în ultimii ani. “Îmi propun ca, alături de colegii mei din conducerea ROPEPCA, să reușim să depășim aceste provocări, prin promovarea unui dialog deschis și constructiv cu toate părțile interesate. Sper să creștem astfel gradul de înțelegere asupra importanței industriei de explorare și exploatare petrolieră. Ne dorim ca această conștientizare să permită dezvoltarea unui cadru de politici publice echilibrat și stabil, care să încurajeze investițiile în acest domeniu de tradiție din Romania.”

Președintele ROPEPCA reamintește publicului că principalele provocări cu care se confruntă industria onshore de țiței și gaze sunt nevoia stringentă de modernizare a cadrului legislativ în domeniul explorării și exploatării resurselor petroliere, și de creștere a competitivității pieței precum și lipsa unui orizont clar cu privire la organizarea rundei a 11-a de concesionare de noi perimetre petroliere.

Membrii Asociației accentuează cu această ocazie importanța pe care un sistem legislativ și fiscal predictibil, stabil și competitiv o are asupra funcționării optime a industriei de explorare și producție petrolieră și, implicit, asupra beneficiilor strategice aduse de aceasta: consolidarea securității energetice la nivel național și regional, precum și susținerea creșterii economiei naționale.

Despre ROPEPCA

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) a fost fondată în noiembrie 2012, având scopul de a consolida imaginea sectorului onshore upstream din România și de a îmbunătăți relația și comunicarea acesteia cu autoritățile guvernamentale, regionale și locale, cu agențiile naționale și cu publicul general. ROPEPCA reunește 16 dintre cei mai importanți deținători de acorduri de concesiune petrolieră onshore încheiate cu statul român. Membrii asociației dețin majoritatea acordurilor de concesiune petrolieră pentru blocurile de explorare, dezvoltare și producție onshore din România, reprezentând pentru anii 2014-2017 investiții cumulate de peste 4 miliarde de euro, contribuții către bugetul de stat de 5,5 miliarde de euro, precum și crearea și menținerea a 14,000 de locuri de muncă.

Share.

Lasă un comentariu