Sancțiunile SUA împotriva Rusiei, blocate din cauza lobby-ului firmelor energetice

0

Republicanii Camerei Reprezentanților SUA au blocat din nou proiectul de lege privind sancțiunile împotriva Rusiei și Iranului, din cauza îngrijorărilor liderilor industriei energetice referitoare la o viitoare blocadă a contractelor profitabile pentru companiile americane.

O parte a legislației ar împiedica companiile din SUA să facă afaceri oriunde ar exista interese rusești în lume, provocând consternare în industria energetică, cu investiții de capital pe termen lung, unde parteneriatele străine sunt la ordinea zilei.

Republicanii cer modificarea versiunii legii adoptate de Senat înainte ca proiectul de lege să avanseze la Cameră. “Oferiți puteri sporite Rusiei mai mult prin modul în care proiectul a fost scris, poate conferi Rusiei puteri sporite în domeniul energetic asupra Europei și peste tot în lume”, a declarat liderul Camerei, Kevin McCarthy, memberu al partidului Republican din California.

”Așadar trebuie să schimbăm legea” . Republicanii au declarat anterior că măsura a fost blocată în urma plângerilor depuse de democrați, care s-au plâns că modificările aduse proiectului de lege ar slăbi autoritatea parlamentarilor în fața adminstrației Trump, care ar dori ridicarea sancțiunilor asupra Rusiei.

Întârzierea le-a dat timp companiilor să-și extindă lobby-ul pentru servicii energetice, chiar dacă parlamentarii ambelor părți își doresc o restricționare a puterii lui Trump de a debloca sancțiunile asupra Rusiei.

Share.

Lasă un comentariu