Rusia este pregătită să reducă prețul gazelor pentru Moldova – președintele Dodon

0

Rusia este pregătită să reducă prețul gazelor exportate către Moldova, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, adăugând că a discutat această chestiune cu președintele rus Vladimir Putin în cadrul întâlnirii recente de la Moscova.

„Rusia este pregătită să revizuiască prețul gazelor pentru Moldova ținând cont de faptul că țara noastră a primit un statut de observator la Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU). Am discutat despre o posibilă reducere a prețului cu 25-30%, o sumă considerabilă pentru consumatorii noștri”, a declarat Dodon pentru postul de televiziune NTV Moldova.

El a spus că a discutat o posibilă reducere a prețurilor cu directorul executiv al Gazprom, Alexei Miller, potrivit TASS.

Președintele Republicii Moldova a observat totuși că problema prețului gazelor ar depinde de relațiile dintre cele două țări după alegerile parlamentare viitoare din Moldova, din februarie 2019. „Depinde de rezultatele votării și de politica externă de după aceea”, a adăugat Dodon.

Moldova achiziționează gaze rusești în baza unui contract semnat în 2008, care a fost extins în fiecare an. Conform contractului, prețul gazelor pentru Moldova depinde de prețurile petrolului pe piețele globale.

Share.

Lasă un comentariu