Rosatom poate relua construcția centralei nucleare bulgărești de la Belene

0

Compania rusă de stat Rosatom este capabilă să finalizeze în scurt timp construcția centralei nucleare de la Belene (Bulgaria) și este la același nivel cu alți concurenți pentru a participa la licitație, a afirmat vicepremierul rus Sergei Prihodko, conform agenției ruse de presă TASS, citată de Novinite și Agerpres.

„Acum vedem o atitudine constructivă a actualului Guvern bulgar, care intenționează să relanseze proiectul centralei nucleare de la Belene, iar compania rusă este pregătită să ia parte la licitație”. Principalele echipamente tehnologice ale centralei au fost deja fabricate și se află în Bulgaria, a declarat Prihodko, potrivit focus-energetic.ro.

Oficialul rus a adăugat: „Toate acestea arată că Rosatom este capabilă să asigure finalizarea centralei în timp util și să devină partener în toate etapele de funcționare ale unității”.

În acest an, Bulgaria intenționează să invite investitorii să depună oferte pentru a construi o centrală nucleară cu o capacitate de 2.000 de megawați, la un cost plafonat la 10 miliarde de euro.

Share.

Lasă un comentariu