Rompetrol a ajuns la 940 de stații de carburant

0

Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis a cincea stație de carburanți Rompetrol din municipiul Craiova. Investiția totală se ridică la circa 1,5 milioane USD și asigură crearea a 15 noi locuri de muncă.

„Noua stație face parte din strategia companiei de extindere a rețelei de distribuție la nivel national și consolidarea prezenței în puncte cheie pentru activitatea noastră, fiind a 11-a stație deschisă în acest an. Aceasta ne permite să fim mai aproape de clienții noștri și să venim în întâmpinarea acestora cu produsele și serviciile de înaltă calitate”, declară Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream.

Cu un număr de 290 de angajați la nivelul județului, compania operează pe plan local o rețea de distribuție carburanți formată din patru stații Rompetrol în Craiova, 11 stații Rompetrol Partner și 12 Rompetrol Expres în diverse localități din Dolj. La acestea se adaugă un depozit de carburanți în localitatea Almaj (la 20 km de Craiova), puncte de distribuție butelii Rompetrol și 17 stații de alimentare auto cu gaz petrolier lichefiat.

„Odată cu finalizarea programului de modernizare a stațiilor Rompetrol și a rafinăriei Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din Romania și una dintre cele mai complexe din jurul Mării Negre, ne-am propus, ca direcție strategică la nivelul Grupului, o consolidare și extindere a activităților noastre de retail din Romania, Bulgaria, Georgia și Republica Moldova. Craiova nu este doar inima Olteniei, ci și centrul nostru regional, unde deținem, pe lângă rețeaua Rompetrol, și un depozit conectat la infrastructura rutieră și feroviară, care ne asigură forța necesară dezvoltării”, declară Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International.

La nivel național, Rompetrol Downstream opera la finalul lunii august un număr de 940 de puncte de comercializare carburanți (stații proprii, stații Rompetrol Partner, stații Rompetrol Expres, baze interne de 9 și 20 de metri cubi), în creștere cu 70 de unități comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. La acestea se adaugă și șase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Șimleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești), dar și cele trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Rompetrol Downstream împreună cu Rompetrol Gas au reușit în perioada ianuarie – iunie 2019 o creștere cu 7% a cantităților totale de carburanți comercializați (benzină, motorină, GPL) pe plan intern. Evoluția a fost susținută și extinderea rețelei de distribuție, dar și de o creștere importantă pe segmentul NFR (non-fuel retail).

Share.

Lasă un comentariu