Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Romgaz va numi șapte administratori provizorii, cu mandate de patru luni, în septembrie

Romgaz va numi șapte administratori provizorii, cu mandate de patru luni, în septembrie

Gabriel Avăcăriței

Bogdan Tudorache

Șirul provizoratelor în cadrul companiilor de stat continuă, în pofida promisiunilor anterioare ale guvernului. Astfel, Romgaz convoacă, pentru data de 9 septembrie, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), pentru alegera a șapte administratori provizorii, cu o durată a mandatului de patru luni. Asta, în contextul în care compania are o nouă strategie de investiții, care necesită continuitate în administrare, după cum Energynomics a relatat aici. Totodată, urmează o perioadă foarte sensibilă, de atragere a unor fonduri europene pentru proiecte majore pentru companiile de stat.

Astfel, noua conducere a Romgaz va crea o strategie pe cinci ani, care să ”țină cont de Acordul Verde european” și de prevederile europene în materie de energie regenerabilă, spunea anterior directorul general Aristotel Jude, care anunța noi indicatori de performanță.

”În situația acceptării ofertei de către Exxon, o prioritate imediată va fi negocierea contractului pentru preluarea participației acestei companii în cadrul Neptun Deep”, spunea Jude. O altă prioritate o reprezintă realizarea centralei de la Iernut până la finalul anului în curs. Totodată, Romgaz va cere ANRM să-i prelungească acordurile de explorare pentru opt perimetre cu încă șase ani, întrucât acestea expiră în 2021.

”Un alt obiectiv prioritar e reprezentat de revizuirea și actualizarea strategiei de dezvoltare a Romgaz pentru următorii cinci ani, dar și asigurarea premiselor și condițiilor necesare dezvoltării activității de furnizare”, atât către clienții casnici, cât și către companii, susținea Jude. ”Dorim să extindem cât mai mult posibil activitatea de furnizare”.

Un alt obiectiv prioritar va fi centrala de la Hălânga, însă prin renegocierea statului de furnizor al GSP Power. Centrala va avea o capacitate de 150 MWe pe gaz și 50 MW solar, care va fi integrată cu producția de hidrogen verde.

”Foarte important în acest mandat scurt este și elaborarea și implementarea unei strategii de digitalizare, astfel încât să fie asigurată digitalizarea completă a procesului de producție – automatizare de sonde și facilități de producție, astfel încât acestea să fie monitorizate în timp real, astfel încât să ajungem la o mentenanță predictivă optimizată”, a mai spus el.

Tododată, gestionarea structurii Caragele va primi un nou proiect de management, investițiile având în vedere creșterea producției actuale de 1 milion de mc pe zi, realizată de cele 20 de sonde, din care doar una operează în zona adâncă de peste 4.000 m. Astfel, alte 12 sonde de mare adâncime vor urma să fie date în exploatare.

”Dorim să înscriem proiectele viitoare ale Romgaz în cadrul Pactului Ecologic european și ambițiilor privind neutralitatea climatică”, a conchis Jude.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *