Romgaz va investi 16,7 mld. lei în următorii cinci ani

0

Acțiunile Romgaz se află pe un trend ascendent, după ce compania a publicat Strategia de Dezvoltare și Investiții pentru perioada 2020-2025, prin care se previzionează un program de investiţii de circa 15,69 miliarde de lei.

„Investiţiile joacă un rol determinant în reducerea declinului natural al producţiei, atât prin descoperirea de noi rezerve de hidrocarburi cât şi prin îmbunătăţirea gradului de recuperare actual, prin reabilitarea, dezvoltarea şi modernizarea facilităţilor existente, dar şi în valorificarea unor noi oportunităţi de creştere şi diversificare. Astfel, programul de investiţii pe perioada de referinţă, va fi orientat în cea mai mare parte către producţia de gaze naturale (circa o treime din sumă), asocieri/parteneriate în proiecte offshore (Marea Neagră) şi producere- stocare energie electrică (o altă treime din sumă, respectiv 5, 475 miliarde lei), diversificare –petrochimie şi producţia energie electrică, diferenţa până la 15,69 miliarde de lei total investiţii pentru următorii 5 ani”, a spus Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz.

De asemenea, Volintiru susține că investitorii au înțeles programul ambițios de investiții pe care managementul și l-a asumat, iar creșterea prețului acțiunii reprezintă un plus de încredere pe care aceștia îl investesc în companie. În ciuda perioadei grele (iarnă caldă și pandemia de COVID) și a reducerii prețului gazelor și a cifrei de afaceri, Romgaz a reușit o scădere a cheltuielilor cu 22%, generând pe primul trimestru un profit mai mare cu 114 milioane de lei față de cel bugetat, a precizat compania.

Share.

Lasă un comentariu