Romgaz și GSP construiesc o centrală nouă de 200 MW

0

Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze ai țării, controlat de stat și GSP Power, parte a companiei Grup Servicii Petroliere, controlată de omul de afaceri român Gabriel Comănescu, vor construi în parteneriat o nouă centrală electrică la Halânga, pe un teren al actualei centrale de lângă Turnu Severin, conform e-nergia.ro.

Conform unor surse, este vorba despre un proiect mixt, de construcție a unei noi centrale, de 200 MW (150 MW pe gaze și 50 MW panouri fotovoltaice). Panourile vor fi amplasate pe terenul actualei centrale de la Halânga, care va fi ecologizat.

„Practic, integrăm producerea de energie solară sau de vânt cu producerea de hidrogen verde, împreună cu producerea de energie electrică pe bază de gaz, în așa fel încât această centrală nouă, care este aprobată și va fi pentru prima dată pilot, de 200 MW, instalată în locul vechii centrale de la Halânga, din județul Mehedinți, care e în faliment, va fi sub minimul la care se discută în momentul de față la Comisia Europeană, de 200g de emisii de CO2. Prin acest nou concept, pe care îl putem multiplica la nivel național, România poate folosi gazul ca și combustibil de tranziție, fără să aibă probleme de poluare și de emisii de CO2”, a declarat anterior ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Share.

Lasă un comentariu