Romgaz: Prețurile pe piața gazului se vor reduce, ne pregătim de investiții

0

“Este clar că prețurile actuale de pe piața gazului se vor reduce în continuare – am avut o iarnă caldă, avem pandemie de coronavirus, avem reducere a unităților productive… ”, a spus Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, într-o conferință online. „Ceea ce ne preocupă, la nivel strategic național, este ca producția de gaze să nu se oprească sau să nu se reducă în condițiile în care este nevoie de ea pe piață. Extragem în fiecare zi la capacitate maximă 14,7-15 milioane de metri cubi.”

Adrian Volintiru a spus că Romgaz trebuie să folosească această perioadă pentru a pregăti investițiile viitoare: due-dilligence, studii de piață, business plan etc. “Din fericire, Romgaz are debite zero, are posibilitatea să acceseze finanțări de pe piața internă și din piața internațională”, a mai spus Volintiru. Totul depinde de cum vor ieși băncile din această criză și de costul viitor al finanțării. “La momentul respectiv vom fi pregătiți să luam orice decizie de investiții”.

CEO-ul Romgaz se așteptă ca principala investiție în curs a companiei –noua centrală de la Iernut – să fie finalizată până la sfârșitul anului, “cu toate testele făcute, la cheie”. Printre celelalte investiții prioritare, Adrian Volintiru a mai amintit achiziția unui parc eolian, instalația de metanol, termocentrala Mintia și termocentrale mai mici în zonele cu consum industrial mare.

Share.

Despre Autor

Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un comentariu