Romgaz își caută un nou director general

0

Romgaz, cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România, a început procesul de recrutare pentru un nou director general. Anunțul a fost publicat, selecția pentru postul de Director General realizându-se în conformitate cu OUG nr. 109/2011, modificată și aprobată prin Legea nr. 111/2016 privind Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

În procesul de selecție vor fi evaluate competențele candidaților, respectiv cele specifice sectorului, precum și cele profesionale de importanță strategică, respectiv: gândire strategică și previziuni, finanțe si contabilitate, managementul riscurilor și resurselor umane, legislație. Candidații trebuie să aibă și competențe de guvernanță corporativă (guvernanța întreprinderii publice, monitorizarea performanței), competențe sociale și personale (luarea deciziilor, relații interpersonale, managementul conflictului) și cunoștințe de limba engleză, conform investenergy.ro.

De aproximativ o lună, Romgaz are un Consiliu de Administrație pentru următorii patru ani. Noii administratori, șapte la număr, au fost numiți de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), aceștia fiind desemnaţi potrivit OUG 109/2011, prin aplicarea votului cumulativ.

Câștigătorii unor mandate de patru ani la conducerea Romgaz sunt: Liviu Nistoran – care probabil va păstra funcția de preşedinte al CA, Adrian Volintiru – director general provizoriu al Romgaz, Ramona Ungur – șefa Departamentului Restructurare IMM al Băncii Comerciale Române, membru şi în CA la Electrica şi Oil Terminal, Remus Grigorescu – conferenţiar al Universităţii „Constantin Brâncoveanu” în Râmnicu Vâlcea, fost prefect al judeţului Vâlcea, Romeo Ciobanu – profesor la Universitatea Tehnică din Iaşi, Aristotel Jude – fost secretar de stat la Departamentul pentru Energie și Peter Jensen, propus de BERD.

Misiunea Consiliului de Administrație este să numească, în cel mai scurt timp, directorul general al Romgaz, să elaboreze şi să aprobe planul de administrare, după care acționarii, convocați în AGA, vor aproba indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari.

De la jumătatea lunii iunie, compania Romgaz este condusă de un director general provizoriu. Adrian Volintiru îl înlocuiește pe Corin Cindrea, numit director general provizoriu în decembrie 2017. Mandatul lui Volintiru este unul provizoriu, de patru luni, până se finalizează procedura de selecție a noului director general.

Share.

Lasă un comentariu