Romgaz donează 800.000 de euro pentru dotarea secțiilor ATI de la spitalul de urgență din Sibiu

0

Romgaz a anunțat astăzi într-o conferință de presă online că a oferit sprijin financiar în valoare de 3,98 milioane de lei Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru extinderea și dotarea secției clinice Anestezie Terapie Intensivă în vederea pregătirii pentru tratarea pacienților COVID 19.

“Am decis să alocăm acești bani pentru a susține personalul medical și pentru a-i ajuta pe pacienții afectați de COVID-19”, a declarat Adrian Volintiru, directorul general Romgaz într-un comunicat de presă. “În perioada următoare vom susține și alte unități medicale care au nevoie de tot suportul în această luptă cu un inamic nevăzut, dar redutabil”, a mai spus șeful Romgaz.

Modul în care vor fi folosiți banii oferiți de companie vor fi alocați de către oficialii spitalului de urgență din Sibiu, potrivit nevoilor, pentru gestionara crizei generate de epidemia de Covid-19. Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, în subordinea căruia se află spitalul, a precizat că banii vor fi folosiți strict pentru extinderea capacității secției de ATI.

Contribuția financiară prezentă, continuă seria de sprijin financiar pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu care a beneficiat în ultimii trei ani de sume pentru achiziția de echipamente și aparatură medicală secția Oftalmologie, secția ATI și Cardiologie II, de circa 2.600.000 lei.

De la începutul declanșării stării de urgență, ROMGAZ a sprijinit Crucea Roșie Română pentru a achiziționa și distribui 1.000.000 de măști medicale pentru protecția împotriva COVID-19 și pentru a intensifica efortul de combatere a răspândirii noului Coronavirus pe teritoriul României.

Share.

Lasă un comentariu