Romgaz deschide sucursală de furnizare în Turnu Severin

0

Consiliul de Administrație al Romgaz a aprobat înființarea Sucursalei Drobeta-Turnu Severin, la câteva zile după ce a semnat un memorandum cu Mehedinți Gaz pentru instalarea în oraș a câteva zeci de centrale de cartier, pe gaze.

„Romgaz a făcut un prim pas în furnizarea de gaze către clientul final”, a declarat directorul Romgaz, Adrian Volintiru. “Este un pas în afirmarea companiei Romgaz în piața de furnizare și distribuție.”

Încălzirea orașului Drobeta-Turnu Severin va fi rezolvată prin aceste centrale de cartier, iar rețeaua de distribuție se va extinde, a promis ministrul Economiei Virgil Popescu, astfel încât oamenii să aibă de ales “între o centrală pe care să o pună acasă și centrala de cartier”.

Operatorul rețelei de gaze naturale din Turnu Severin a finalizat un proiect-pilot prin care a instalat o astfel de centrală de cartier, în urma unei investiții de circa 100.000 de euro; costul gigacaloriei a scăzut cu circa 50% față de prețul gigacaloriei livrată în oraș, produsă acum din păcură, au precizat oficialii guvernamentali. Memorandumul dintre Romgaz și Mehedinți Gaz are în vedere instalarea a 38 de astfel de centrale termice în punctele termice din oraș. Modelul de business, precum și contribuția fiecărei părți, nu sunt încă stabilite, ci urmează a fi clarificate în urma unui studiu de fezabilitate.

Share.

Lasă un comentariu