Romgaz cere guvernului să-i aprobe participarea la licitația pentru Neptun Deep

0

Bogdan Tudorache

Romgaz a convocat pentru 11 martie adunarea extraordinară a acționarilor prin care solicită ”aprobarea achiziționării de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare externă… pentru negocierea și după caz achiziția unei cote de participare de la ExxonMobil pe perimetrul offshore XIX Neptun Deep”, conform unui raport remis Bursei. Statul român este acționar majoritar al Romgaz, cu 70% din titluri.

Romgaz a intrat în camera de date a proiectului Neptun Deep oferită de OMV Petrom și caută un partener extern împreună cu care să cumpere jumătatea de proiect vândută de Exxon, a declarat, în decembrie, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz.

”Noi ne-am propus o țintă de 20%, suntem gata să venim cu circa 600-700 milioane de euro, la o primă evaluare a proiectului la 3 miliarde de euro. Romgaz va merge împreună cu un partener extern”, a spus Volintiru.

El a explicat că oferta va fi construită etapizat și probabil va fi gata în toamna anului viitor. ”Nu ne înscriem ca operatori”, a mai adăugat șeful Romgaz.

Share.

Lasă un comentariu