Romgaz are de recuperat 224 de milioane de lei de la ANAF

0

Romgaz a declarat şi achitat accize în valoare de 224 milioane lei, care figurează în evidenţa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) sub formă de creanţe fiscale, de recuperat de către societate, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Romgaz a primit, luni, Raportul de inspecţie fiscală de la ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, ca urmare a finalizării inspecţiei fiscale având ca obiect accizele, conform Agerpres.

“Având în vedere prevederile legale în vigoare, echipa de inspecţie fiscală a concluzionat faptul că în cazul consumului tehnologic de gaz natural utilizat de către Romgaz pentru menţinerea capacităţii de a produce, de a înmagazina, de a transporta şi de a distribui gaze naturale, accizele nu devin exigibile. Menţionăm faptul că Romgaz a calculat, declarat şi achitat accize aferente consumului tehnologic pentru perioada 2010 – 2016 în valoare totală de 244 milioane lei şi care figurează în evidenţa ANAF ca şi creanţe fiscale, de recuperat de către societate”, se arată în document.

Romgaz va efectua demersuri, în perioada următoare, pentru recuperarea acestor sume sau compensarea cu alte obligaţii fiscale.

Share.

Despre Autor

Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un comentariu