Romgaz este interesat să preia 15-20% din Neptun Deep

0

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a declarat marţi că societatea analizează posibilitatea de a prelua între 15-20% din proiectul Neptun Deep, după ce compania a fost contactată de reprezentanţii Exxon, relatează Agerpres.

Volintiru, directorul general al SNGN Romgaz SA a declarat: “Am fost contactaţi, ieri printr-un mail, de către consultantul care îi consiliază pe cei de la Exxon în acest exit. Ne-au anunţat că urmează un proces de exit şi că, dacă suntem interesaţi, ne invită la masa discuţiilor. Urmează să purtăm discuţii în perioada următoare, împreună cu reprezentanţii OMV”.

Acesta menţionează că Romgaz era interesată de această tranzacţie, dar nu ştie când va avea loc prima rundă de negocieri. Preluarea proiectului Neptun Deep nu înseamnă renunţarea la proiectele în care compania este deja angrenată, precum proiectul Trident din Marea Neagră, realizarea termocentralelor Iernut şi Mintia şi preluarea unei participaţii din terminalul LNG din Grecia, scrie Bursa.

Vineri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a afirmat că Romgaz trebui să analizeze oportunitatea de a prelua participaţia ExxonMobil în proiectul Neptun din Marea Neagră.

Share.

Lasă un comentariu