Romgaz ar putea plăti dividende suplimentare mai mari

0

Statul român nu va mai încasa doar 350 de milioane de lei dividende suplimentare de la Romgaz, cât avizase inițial Consiliul de Administrație al companiei, ci 501 milioane de lei, în cazul în care Adunarea Generală a Acționarilor, convocată pentru 6-7 decembrie, va vota favorabil propunerea principalului acționar al companiei, statul român, prin Ministerul Energiei, care deține 70% din acțiuni. Inițial, Consiliul de Administrație al Romgaz “avizase” acordarea unui dividend suplimentar de 1,30 lei/acțiune, în sumă totală de 501 milioane lei, din care statul român ar fi încasat 350 milioane lei, conform profit.ro.

Într-o solicitare de completare a ordinii de zi a ședinței AGA din 6-7 decembrie este prevăzută aprobarea repartizării sumei de 716,9 milioane lei sub forma de dividende suplimentare, echivalent cu un dividend suplimentar pe acțiune 1,86 lei, și nu de 1,3 lei cât fusese propus inițial. Partea statului din suma totală de 716,9 milioane lei, este de 501 milioane lei, cât ar fi fost suma totală a dividendelor, la o valoare de 1,3 lei/acțiune, distribuită tuturor acționarilor.

Dividendele suplimentare brute ar urma a fi repartizate din rezervele societății, reprezentând surse proprii de finanțare. Statul român ar dori ca dividendele suplimentare să-i fie plătite pe data de 28 decembrie. “în perioada următoare, Consiliul de Administrație al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va analiza solicitarea anterior menționată, în vederea luării unei decizii”, se precizează în documentul postat pe site-ul BVB.

Share.

Lasă un comentariu