Romelectro va moderniza trei stații de transformare pentru Transelectrica

0

ROMELECTRO, în calitate de antreprenor general, anunță că a câștigat licitațiile organizate de Transelectrica pentru modernizarea a trei stații electrice de transformare: Focșani Vest, Roman Nord și Bacău Sud. Valoarea totală a acestor lucrări este de aproximativ 14 milioane euro.

“Ne bucurăm că, pe lângă licitații pe piețe externe, reușim să câștigăm și licitații organizate de companiile naționale. Acestea consolidează poziția grupului ROMELECTRO în calitate de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România. Constatăm cu satisfacție și că au început să apară proiecte energetice de dimensiuni mai mari în țara noastră, în care dorim să ne implicăm cu specialiștii noștri, pentru că au o vastă expertiză în domeniul energetic, de la proiectare, la implementarea ‘la cheie’ a acestora”, a declarat Cristian Secoșan, director general ROMELECTRO.

Proiectul stației Focșani Vest constă în modernizarea stației de 220 kV (care va mai funcționa, o perioadă, la această tensiune), prin echiparea acesteia cu instalații noi, pentru trecerea la nivelul superior de tensiune, de 400 kV. Noua stație de 400 kV va funcționa într-o schemă dezvoltată, prin racordarea la viitoarea linie de 400 kV dublu circuit Gutinaș – Smârdan și prin instalarea celei de-a doua unități de transformare 400/110 kV pentru injecție de putere în rețeaua de 110 kV. De asemenea, în cadrul acestui contract, va fi modernizată și stația de 110 kV, prin înlocuirea instalațiilor, a echipamentelor și a sistemelor, cu menținerea schemei de funcționare curente.

A doua licitație câștigată are ca obiect modernizarea instalațiilor de 110 kV din două stații situate în partea de est a inelului de 400 kV al Sistemului Energetic Național: stația electrică de transformare Bacău Sud 400/110 kV și stația electrică de transformare Roman Nord 400/110 kV.

Toate lucrările necesare pentru realizarea acestor proiecte se vor efectua fără afectarea de lungă durată a circuitelor și instalațiilor existente, pe baza unui program de eșalonare a execuției lucrărilor, cu asigurarea menținerii gradului de siguranță in alimentarea consumatorilor din rețeaua de distribuție.

Lucrările de modernizare și retehnologizare vor contribui la creșterea securității sistemului electroenergetic național și la întărirea rețelei energetice de transport între Dobrogea și zona Moldovei, în condițiile în care regiunea de est a țării este deficitară din punct de vedere al producerii de energie electrică, iar principalele surse sunt amplasate în sudul și sud-estul țării.

Despre ROMELECTRO
ROMELECTRO SA este contractor general de proiecte complexe de energie, în producție (termo și hidro), transport și distribuție. Romelectro face parte din Grupul ROMELECTRO, care mai cuprinde două firme românești, Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE) și Electromontaj Carpați Sibiu, companie de construcții – montaj de instalații electrice și de automatizare, care are capabilități de execuție și inginerie.

Share.

Lasă un comentariu