Romcab: Creditorii doresc intrarea în insolvență; contestă doar administratorul judiciar

0

Romcab, unul din principalii actori ai pieței cablurilor, trebuie să intre în insolvență, creditorii fiind nemulțumiți doar de numirea administratorului judiciar, nu cu intrarea în insolvenţă, a declarat pentru energynomics.ro reprezentantul unuia din creditori.

”S-a contestat doar numirea administratorului. Evident că firma a încercat să numească un administrator agreat de ea, iar creditorii nu au fost de acord. Nu se contestă însă faptul că trebuie să intre în insolvență”, susține sursa citată.

Situația Romcab, care a raportat pentru anul trecut pierderi de aproape 40 de milioane de euro, devine tot mai încâlcită, după ce presa centrală a raportat că unii creditori au contestat intrarea în insolvență a producătorului de cabluri industriale.

După ce și-a atins limita de îndatorare la bănci, Romcab a început să se finanțeze prin credite-furnizor, ceea ce a tras în jos întreaga industrie de profil.

Romcab a cerut Tribunalului Mureș să intre în insolvență luna trecută. Creditorii au făcut apel, săptămâna aceasta, împotriva numirii administratorului judiciar, fapt ce întârzie și intrarea în insolvență.

Problemele Romcab au coborât valoarea acţiunilor cu 80%, pe bursă, în ultimele trei luni. Mişcările de pe piaţa de acţiuni au fost alimentate de informaţiile privind inițierea ieșirii din societate a băncii americane de investiții Morgan Stanley care avea încă din anul 2007 o deținere de 22,87% din titlurile societății, dar și de știrile potrivit cărora Romcab ar fi avut peste 100 de incidente de plată înregistrate la Centrala Riscului de Credit de la Banca Națională a României. Conform profit.ro, intrarea în insolvență a Romcab și pierderile catastrofale au creat o undă de șoc care afectează întreaga piață de profil.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu