Rombat suspendă producția, amână deschiderea fabricii de baterii pentru mașini electrice de la Cernica

0

Bogdan Tudorache

Rombat a suspendat producția de baterii de la fabrica sa din Bistrița și a amânat deschiderea fabricii de baterii litiu-ion pentru mașini electrice de la Cernica, de lângă București, planificată inițial pentru această primăvară.

Noua fabrică de la Cernica va asambla celule litiu-ion pentru mașinile electrice, în urma unei investiții de 12 milioane de euro. Construcția se va întinde pe o suprafață de 5.000 mp. Capacitatea de producție este de un milion de celule pe an.

Criza de Coronavirus a determinat, însă, compania să își amâne planurile, acționarul semnificativ al Rombat, compania sud-africană Metair, anunțând întreruperea producției din România.

Metair a închis și fabrica Möll în Germania și în toate fabricile sale din Africa de Sud, a declarat compania, într-un raport prezentat Bursei de Valori din Johannesburg.

Fabrica Mutlu Akü din Turcia rămâne operațională la jumătate din capacitate, cu o distanțare socială strictă între angajați.

Uzina Metair din Marea Britanie funcționează la distanță, asigurând doar furnizarea de servicii esențiale, în timp ce fabrica ABM din Kenya va rămâne operațională, de asemenea cu o distanțare socială strictă.

Întinderea și durata măsurilor vor fi revizuite în mod continuu, a declarat compania, potrivit SeeNews. “Compania are suficientă lichiditate și facilități pentru a opera și a confirmat toate facilitățile bancare existente. Pentru a-și asigura sustenabilitatea, aceasta evaluează continuu toate măsurile de sprijin disponibile și de urgență”, au declarat oficialii Metair.

În februarie 2018, Metair, cu sediul central din Johannesburg, a achiziționat 35% din compania locală Primemotors, prin intermediul filialei sale deținute integral, Rombat, pentru a-și majora producția de baterii litiu-ion și exporturile pe piața europeană. Acordul a fost în valoare de 1 milion de euro (1,1 milioane de dolari).

Metair a cumpărat în 2012 Rombat, cel mai mare producător auto local de baterii cu plumb, pentru 43 de milioane de euro.

Share.

Lasă un comentariu