România poate primi 4,4 miliarde euro prin Fondul de Tranziție Justă

0

Comisarul European pentru Energie, Kadri Simson, a anunțat o creștere a fondului de tranziție pentru atingerea obiectivului de neutralitate climatică, inclusiv pentru România. Țara noastră va primi 4,4 miliarde de euro prin Fondul de Tranziție Justă, un mecanism destinat susținerii zonelor afectate de tranziția energetică.

”Vom sprijini sectoarele și regiunile cele mai afectate de tranziție. Regiunile carbonifere, cum sunt cele din România, sunt un exemplu. Propunerea are în vedere creșterea fondului de tranziție de la 7,5 miliarde de euro, la 40 de miliarde de euro. Concret, pentru România, este o creștere importantă de la cele 700 de milioane de euro, la peste 4,4 miliarde de euro. Aceasta este a treia cea mai mare alocare din acest fond și îi va sprijini pe muncitorii vulnerabili din România, creând noi oportunități economice pentru IMM-uri și start-up-uri”, a declarat Kadri Simson, conform e-nergia.ro.

De asemenea, comisarul a salutat eforturile și inițiativele României ancorate în Green Deal. ”În domeniul surselor de energie regenerabilă, România are un istoric excelent. Până în 2017, ați depășit ținta de 24% energie din surse regenerabile. Și sunteți pe drumul cel bun pentru îndeplinirea obiectivului stabilit pentru 2020. Este o oportunitate uriașă de investiții pentru România”, a mai spus Kadri Simson.

Share.

Lasă un comentariu