România pierde din nou VW în favoarea Bulgariei sau Turciei

0

Deși România se afla pe lista VW pentru o nouă fabrică, se pare că a pierdut din nou, de data aceasta pentru Bulgaria sau Turcia.

Acum două săptămâni a devenit clar că doar două țări au rămas în cursa pentru noua fabrică Volkswagen din Europa de Est. Acum există informați și cu privire la care sunt acestea. Potrivit agenției germane de știri dpa, citată de Handelsblatt, alegerea a fost redusă la Bulgaria și Turcia, raportează money.bg

Alegerea finală, totuși, nu a avut loc, iar după Paște există o ședință a Consiliului de Supraveghere al gigantului auto pe această temă. Potrivit publicațiilor anterioare din presa germană, decizia privind noua unitate de producție va fi luată în luna mai, potrivit novinite.com.

Cu toate acestea, pentru unii analiști, vizita președintelui german Frank-Walter Steinmeier, care s-a încheiat săptămâna trecută, este un semn de înclinare a balanței în favoarea Bulgariei. Una dintre cele mai mari publicații germane, Sueddeutsche Zeitung, titrează, în urma vizitei, „It’s All Not Random”, luând vizita ca pe un semnal. În timpul vizitei, Steinmeier avut întâlniri cu oficialii bulgari în două orașe care se află în cursa pentru o fabrică bulgară pentru VW – Sofia și Plovdiv.

Cu toate acestea, trebuie remarcat că, în timpul vizitei sale oficiale în Bulgaria, președintele german (aproape) nu a comentat acest subiect, iar observațiile sale au rămas vagi.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu