România ar putea beneficia mai repede de contractele bilaterale (PPAs)

0

Legea Energiei, acum la Camera Deputaților, ar putea include o prevedere vizavi de contractele bilaterale (power purchase agreements – PPAs), care ar permite dezvoltarea pieței regenerabilelor, a declarat o sursă apropiată industriei eoliene, pentru energynomics.ro.

”Adoptarea Regulamentului 943 în legislație va avea loc din ianuarie, iar trecerea noii legi a Energiei prin Parlament, cu menționarea posibilității încheierii contractelor pe termen lung de achiziție a energiei ar deschide piața noilor investiții”, a declarat pentru energynomics.ro sursa citată. ”Noi avem în pregătire un material care va fi înaintat guvernului și parlamentului”, a declarat pentru energynomics.ro Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

Deși art. 23 din Legea 123 a Energiei (veche) nu este în acord cu R 943, prin adoptarea regulamentului european se va da undă verde contractelor bilaterale, a explicat Bege, pentru energynomics.ro. Astfel de contracte, interzise până în prezent în urma devalizării Hidroelectrica, ar permite noilor investitori în regenerabile să ia credite de la bănci, prin asigurarea surselor de venit pe termen lung.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu