Roca a intrat în acționariatul Sinteza

0

Bogdan Tudorache

Fondul de investiții Roca a preluat 18% din compania Sinteza Oradea, urmând să extindă portofoliul companiei producătoare de acid benzoic (derivat pe bază de petrol din benzen și apoi toluen).

”Avem încredere ca in viitorul apropiat, cu implicarea noastră, activitatea Sinteza va fi extinsă și că industria chimică din Oradea și din România va avea o etapă nouă de dezvoltare. Sinteza are potențialul de a susține o astfel de creștere. Promisiunea Roca de dezvoltarea de parteneriate se concretizează și în cea de-a șasea tranzacție; vom colabora activ cu ceilalți acționari și cu managementul companiei si vom identifica cele mai bune metode de a transforma Sinteza Oradea într-o nouă poveste de succes românească”, a declarat Alex Savin, membru al Consiliului Investitorilor Roca și manager de proiect.

Sinteza are linia de producție la standard de calitate necesar pentru a putea livra produse ce întrunesc cererea de export. Principalul produs la companiei este acidul benzoic, produs folosit ca bază pentru de produse chimice folosite in industria alimentara, industria îngrășămintelor chimice, industria farmaceutică și industria maselor plastice. Sinteza a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 27 de milioane lei, în creștere față de anii anteriori.

Share.

Lasă un comentariu