Ringhel obține finanțare de la InnoEnergy pentru dezvoltarea afacerilor în Europa de Est

0

InnoEnergy anunță că a încheiat un parteneriat de finanțare cu compania românească Ringhel, prin intermediul acceleratorului de afaceri Boostway. Cu o cotă de piață de peste 50%, Ringhel este cea mai importantă companie de software din piața de energie din România și își propune extinderea pe noi piețe pentru a contribui la administrarea eficientă a afacerilor din segmentul de furnizare.

InnoEnergy este o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), finanțată prin programul Horizon 2020, care acționează ca un ecosistem pentru dezvoltarea soluțiilor sustenabile și a noilor tehnologii. Cu peste 460 de parteneri în toată Europa, InnoEnergy a investit până în prezent 500 de milioane de euro în peste 400 de produse, contribuind la susținere a 230 de start-up-uri.

Directorul de investiții în Europa Centrală și de Est al InnoEnergy Lukasz Skarka vorbește despre „valoarea excepțională a Ringhel pentru potențialii clienți”, cărora le permite să-și simplifice procesele de afaceri și să se concentreze pe activitatea de bază. „Utilizând rețeaua InnoEnergy, îi putem ajuta să-și accelereze creșterea, să iasă pe piețele externe și să-și crească vânzările. Experiența pe care o are echipa Ringhel este principalul atu, iar pentru InnoEnergy este unul dintre activele cheie și motivul principal care a justificat investiția.”

Ringhel își propune să transforme modul în care companiile de electricitate și gaze naturale reacționează la schimbările de piață și din zona de reglementare, implementând soluții care permit furnizorilor de utilități să acționeze și să reacționeze rapid. Obiectivul Ringhel este să dezvolte tehnologie de cel mai înalt nivel, să o transpună în platforme / produse simple și inovatoare pentru clienți, pentru a-i ajuta să-și dezvolte și să își protejeze afacerile într-un mediu sigur și dinamic.

„Ceea ce ne diferențiază este că înțelegem piețele în detaliu, iar aceasta ne permite să oferim clienților noștri cele mai potrivite opțiuni”, spune Mihai Dârzan, CEO al Ringhel. „Pe măsură ce ne-am dezvoltat software-ul pentru tipuri diferite de clienți din zone de energie electrică și gaze, ne-am străduit în permanență să oferim programe mai rapide, mai bune, mai puțin costisitoare, în concordanță cu cererea care crește pe măsură ce afacerile se digitalizează. Ne-am dat seama că serviciile și produsele noastre sunt necesare și la nivel internațional, așa că am început să ne concentrăm mai mult pe piețele externe. Ne propunem să creștem și să generăm afaceri în țările est-europene, în special prin parteneriatul cu InnoEnergy.”

Aplicațiile informatice de la Ringhel sunt destinate afacerilor din energie electrice și gaze naturale, de la producție, la trading, furnizare (de ultimă instanță), echilibrare și distribuție, ajutând companiile să-și gestioneze integral activitățile, automatizând procesele și evitând cât de mult posibil intervenția și eroarea umană.

Eforturile de digitalizare în mediul de afaceri în general, dar în special în sectorul electricității și al utilităților, sunt complicate în plus de viteza cu care evoluează tehnologia; aceasta face ca transformarea digitală să fie un exercițiu permanent. Ținând cont de acest lucru, Ringhel propune o platformă no-code de dezvoltare a software-ului care permite companiei și viitorilor parteneri să ajusteze, să actualizeze și să extindă aplicațiile software existente mai ușor, mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor, în concordanță cu cerințe de reglementare diferite și în schimbare, dar și cu cerințele clienților din diferite piețe de energie din întreaga lume.

Share.

Lasă un comentariu