Rezultate în creștere pentru OMV Petrom la nouă luni – analiști

0

OMV Petrom (SNP) va raporta rezultate financiare în creștere pentru primele nouă luni ale anului apreciază analiștii, în condițiile în care prețul petrolului s-a înscris într-o tendință ascendentă pe plan internațional, de la începutul anului. După primele nouă luni, atât cotația Brent cât și West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu peste 20%.

Este o evoluție ce a alimentat creșterea prețului SNP în acest an, titlurile urcând, recent, un maxim de 0,3955 lei/unitate, nivel pe care cotația emitentului nu l-a mai atins din luna mai a anului 2015, conform Bursa.

Maria Vlad, analist financiar în cadrul BRK Financial Group, crede că ”OMV Petrom va raporta rezultate în creștere pentru primele nouă luni ale acestui an, respectiv pentru trimestrul al treilea din 2018, datorită creșterii cu aproximativ 44% a prețului mediu al petrolului Brent, respectiv cu 51% a prețului mediu al țițeiului (n.r. WTI), comparativ cu trimestrul al treilea din 2017″.

Deși OMV Petrom a publicat indicatorii cheie aferenți trimestrului al treilea din 2018, în care se arată că producția totală de hidrocarburi a fost în scădere cu 4%, aceasta va fi compensată, cel mai probabil, din creșterea prețului barilului de petrol.

“Cu toate că CEO-ul OMV a anunțat că amână pentru anul viitor decizia privind investiția în Marea Neagră, ca urmare a faptului că adoptarea Legii offshore privind exploatările de gaze din Marea Neagră a durat prea mult, rămânem în continuare optimiști în ceea ce privește evoluția viitoare a acțiunilor SNP. Desigur, trebuie luat în calcul faptul că știrea referitoare la investiția în Marea Neagră era deja încorporată în prețul acțiunii SNP, așadar rămânem atenți la reacția prețului acesteia în piață în condițiile amânării acestei decizii”, a spus analistul BRK Financial Group.

Potrivit Interfinbrok, decizia privind investiția din Marea Neagră luată de acționarul majoritar OMV poate influența pe termen scurt cotația SNP, dar rezultatele financiare solide reprezintă un punct de sprijin pentru titlurile emitentului.

Share.

Lasă un comentariu