Restart Energy: Oferta de obligaţiuni verzi, suprasubscrisă în primele 10 zile

0

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică şi gaze naturale de pe piaţa locală, a obţinut o finanţare de 16,361 milioane de lei, în urma încheierii cu succes a unei oferte de obligaţiuni verzi desfăşurată în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2021, suprasubscrisă şi încheiată anticipat după primele 10 zile de la lansare. Valoarea ofertei a fost 15 milioane de lei.

Emisiunea de obligaţiuni marchează intrarea companiei pe piaţa de capital şi este primul pas în execuţia strategiei sale de dezvoltare pe următorii 5 ani. Prin acest demers, Restart Energy a vizat să obţină minim 3 milioane de euro pentru investiţii. Dobânda va fi de 9%, data de scadenţă la 09.02.2026, iar demersurile pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti – SMT vor fi iniţiate în perioada imediat următoare. Plasamentul a fost intermediat de societatea de brokeraj Goldring şi derulat prin sistemul Bursei (BVB).

Cererea pentru obligaţiunile Restart Energy a fost ridicată, emitentul luând decizia de suplimentare a ofertei şi închiderea anticipată în data de 3 februarie 2021. Astfel, numărul total de obligaţiuni subscrise a fost de 163.612, în timp ce numărul total de subscriitori unici a fost de 105. Valoarea medie a investiţiei este de 155.820 lei.

“În prima lună a anului am marcat deja două etape notabile din strategia noastră: parteneriatul într-un joint-venture cu compania americana Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA) şi această emisiune de obligaţiuni verzi care ne aşează pe un orizont clar de execuţie pentru atingere obiectivelor în termenul propus. Împreună cu partenerii de la Goldring, am reuşit să facem acest prim pas semnificativ pentru Restart Energy One, într-un interval de timp foarte scurt. Ne impresionează interesul real, încrederea primită din partea unui număr atât de mare de investitori. În acelaşi timp, am făcut deja primii paşi în direcţiile asumate în Documentul de Ofertă şi, în curând, vom face câteva anunţuri în acest sens”, a declarat Armand Domuţa, director general al şi fondator Restart Energy.

Strategia Restart Energy vizează extinderea numărului de clienţi, şi, implicit a cotei de piaţă, integrarea de active de producţie regenerabilă, extinderea regională şi atingerea ţintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile.

Managementul Restart Energy, o companie înfiinţată în 2015 la Timişoara, vizează o majorare semnificativă a cifrei de afaceri prin creşterea numărului de clienţi, dar şi prin adăugarea de noi linii de business – precum vânzarea de echipamente. Astfel, Restart Energy mizează pe venituri de 220 milioane de lei în 2021, mai mult cu 100 de milioane de lei (+83%) faţă de anul trecut. Conducerea companiei are în plan ca la sfârşitul lui 2021 să atingă un profit net de 24,2 milioane de lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale, cu capital 100% românesc, înfiinţat în 2015 la Timişoara. Restart Energy are peste 30.000 de clienţi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de clienţi corporate. Compania are operaţiuni în România şi Serbia şi, începând cu 2021, intenţionează să se dezvolte pe mai multe pieţe europene, incluzând Germania şi Spania.

Share.

Lasă un comentariu