Renault a lansat Dacia Spring, primul model 100% electric al gamei

0

Renault a lansat Dacia Spring, primul model 100% electric al mărcii, primele comenzi putând fi preluate din primăvara 2021, a anunțat compania. Versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km, conform normelor WLTP.

Alături de modelul de serie destinat publicului larg, Dacia prezintă şi două versiuni inedite destinate noilor forme de mobilitate: o versiune adaptată serviciilor de car sharing şi o versiune utilitară, denumită Cargo, pentru livrările pe distanţe scurte fără emisii poluante.

“Cel mai ieftin automobil electric de pe piaţă oferă un spaţiu interior record pentru segmentul său, o motorizare electrică simplă şi fiabilă şi o autonomie rezonabilă. Sub liniile care evocă universul crossover, Dacia Spring se dezvăluie ca un vehicul de oraş polivalent şi practic. Mobilitatea electrică începe să facă parte treptat din viaţa noastră cotidiană. Pionier în domeniul mobilităţii electrice, Groupe Renault a dobândit o experienţă de zece ani, unică în lume. În Europa, una din cinci maşini electrice este concepută de Groupe Renault”, se arată în comunicatul companiei, potrivit Agerpres.

Comenzile pentru noul model Dacia Spring vor fi preluate începând din primăvara anului 2021. Oferta comercială va cuprinde două nivele de echipare pentru varianta destinată publicului larg, iar costul bateriei va fi inclus în preţul de achiziţie.

Share.

Lasă un comentariu