Reducerea consumului de cărbune duce Germania mai aproape de obiectivul climatic pentru 2020

0

Germania a înregistrat un al doilea an de reduceri semnificative ale emisiilor de gaze cu efect de seră în 2019, deoarece consumul de cărbune a scăzut cu mai mult de 20 la sută, iar producția de energie regenerabilă a crescut, arată calculele preliminare ale grupului de cercetare energetică AG Energiebilanzen. În timp ce consumul total de energie al țării a scăzut cu peste 2% față de 2018, emisiile de CO2 provenite din sectorul energetic au scăzut cu aproximativ 7%. Datele confirmă proiecțiile de la începutul acestui an și certifică faptul că Germania se apropie mai repede decât se estima de îndeplinirea obiectivului său climatic pentru 2020, potrivit Clean Energy Wire.

Consumul de energie primară din Germania a scăzut cu 2,3 la sută în 2019, iar o „scădere deosebit de puternică” a utilizării cărbunelui și creșterea producției de surse de energie regenerabilă a împins semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră pentru al doilea an consecutiv.

„Ne așteptăm ca emisiile de CO2 să scadă semnificativ, cu 7% sau 50 de milioane de tone, ajustat pentru efectele de temperatură și modificările stocurilor”, au scris cercetătorii.

Share.

Lasă un comentariu