Reactorul 2 de la Cernavodă va fi oprit trei zile pentru reparaţii

0

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că Unitatea 2 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat în 5 septembrie, la ora 15:00, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie. ”Estimăm că durata opririi controlate va fi de 72 de ore”, arată compania.

Oprirea controlată şi realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranţă şi în conformitate cu procedurile specifice ale centralei, spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

De asemenea, Unitatea 1 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în după-amiaza zilei de 23 iulie, la ora 16:38, ca urmare a unui semnal fals care a declanşat unul din sistemele turbinei (lagăr), partea clasică a centralei, conform News.ro.

Nuclearelectrica a produs şi livrat în sistemul energetic naţional, pe durata totală de operare, o cantitate totală de energie de 168,65 milioane MWh. Unitatea 1 a centralei nucleare din Cernavodă a intrat în exploatare comercială în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură în prezent aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Share.

Lasă un comentariu