Raffles anunță o nouă descoperire de gaze în concesiunea EIV-1 Suceava

0

Raffles Energy S.R.L., filială deținută integral de Raffles Energy Group, a anunțat recent descoperirea unei noi acumulări de gaze naturale în Zona de Explorare a concesiunii EIV-1 Suceava (Raffles 50% și operator, PXOG Massey Limited 50%), din nord-estul României.

Sonda Bainet-1, ce a urmărit o zona de perspectivă similară cu cea din zăcământul de gaze Bilca, a fost forată până la o adâncime totală de cca. 600m. Gazele naturale convenționale (cu conținut de peste 99% metan) au fost descoperite într-un rezervor grezos de bună calitate din secvență sarmațiană, care a fost testat la un debit de aproximativ 33000 de metri cubi pe zi, pe duză de 8mm. Bainet-1 a fost finalizată că sondă de producție și a fost pusă în conservare. Este planificată conectarea acestei noi acumulări la instalația de procesare a gazelor din Bilca operată de Raffles, printr-o conducta de că 1500 de metri ce va fi legată la infrastructură existența de producție a gazelor. Se preconizează că descoperirea Baineţ să înceapă producția experimentală în trimestrul al doilea al anului 2018.

Dr. Doru Morariu, director executiv al Grupului Raffles Energy, apreciază că descoperirea de gaze de la Baineț oferă o bună oportunitate de producție suplimentară pentru satisfacerea necesarului de consum de gaze naturale pe plan local. “În perioada următoare, Raffles are intenția de a continuă activitățile de explorare în concesiunea EIV-1 Suceava. Această se va face în baza unui program de operațiuni petroliere care este axat pe evaluarea complexă prin metode geologice și geofizice a zonelor de perspectiva pentru acumulări de gaze în vederea selectării celor mai bune locații ce vor fi explorate prin lucrări de foraj.”

Programul de lucrări detaliate ce include și bugetele aferente pentru următoarea perioada de 3 ani (2018 – 2020) a fost elaborat împreună cu specialiștii de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (“ANRM”) și a fost deja transmis la ANRM spre avizare, a precizat compania.

Share.

Lasă un comentariu