RAAN găsește cumpărător pentru apa grea

0

Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN), controlată 100% de stat prin Ministerul Energiei și aflată de 3 ani în faliment, a găsit în străinătate un potențial cumpărător pentru o cantitate de 3 tone de apă grea pe care vrea să o vândă, conform profit.ro.

RAAN intenționează să scoată la vânzare și alte active pentru a face rost de bani pentru plata datoriilor către creditori și a demarat deja demersurile pentru a-și da în plată către ANAF sediul administrativ din Drobeta Turnu Severin în schimbul stingerii creanțelor fiscale.

Astfel, creditorii RAAN au dat mandat lichidatorului judiciar Euro Insol să negocieze cu un ofertant extern care și-a manifestat intenția de a cumpăra 3 tone de apă grea aflată în proprietatea RAAN, cu respectarea normelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). Lichidatorul a purtat discuții pe această temă cu Direcția Generală Ajutor de Stat din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și cu Consiliul Concurenței, se menționează într-un document recent al RAAN.

Share.

Lasă un comentariu