PwC: Digitalizarea ar crește veniturile companiilor de petrol și gaze cu 10% și ar scădea costurile operaționale cu 8,5%, în următorii cinci ani

0

Companiile de petrol și gaze estimează că implementarea de soluții digitale le va aduce o creștere, în medie, cu 10% a veniturilor, datorită reducerii timpului de demarare a proiectelor și majorării producției, în următorii cinci ani, arată raportul ”2020 Digital Operations study for oil and gas”, realizat de PwC în rândul a peste 200 de companii de profil la nivel global. În același timp, aceste companii anticipează o scădere cu 8,5% a costurilor ca urmare a îmbunătățirii eficienței operaționale.

Cu toate că majoritatea directorilor din sectorul de petrol și gaze sunt conștienți de câștigurile obținute din digitalizare, doar 7% spun că organizațiile lor sunt avansate în procesul de digitalizare a operațiunilor, iar 70% că se află încă la început. Cele mai avansate digital sunt companiile din industria chimică, urmate de cele de petrol și gaze și cele de utilități.

Companiile de petrol și gaze s-au confruntat cu provocări foarte mari în ceea ce privește eficiența, durabilitatea și rentabilitatea înainte de COVID-19. Ca urmare a pandemiei, prețurile s-au prăbușit, astfel încât urgența de a aborda aceste probleme a crescut dramatic. Unul dintre cele mai clare și viabile răspunsuri la aceste provocări sistemice este acela de a accelera strategiile de digitalizare pentru a deveni mai rezistente la astfel de șocuri și pentru a rămâne atractive pentru investitori.

Share.

Lasă un comentariu