PSD decide schimbarea miniștrilor de Interne și Externe, alte patru ministere sunt sub observație – Dăncilă

0

Bogdan Tudorache

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, după întrunirea Comitetului Executiv (CEX) al PSD, numirea unor noi miniștri ai Internelor și Externelor.

Ministrul Energiei, Anton Anton, nu va fi schimbat din funcție, au declarat surse apropiate situației pentru energynomics.ro.

Portofoliul Energiei, deținut de ALDE, partid –satelit al PSD condus de Călin Popescu Tăriceanu, ar fi putut fi înmânat din nou fostului ministru Toma Petcu, afirmaseră anterior surse din piață. Alte surse îl indicau ca pretendent pe parlamentarul Ion Cupă, membru ALDE în Comisia de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Luni ministrul Internelor, Carmen Dan, și-a înaintat demisia, ea fiind înlocuită cu senatorul Nicolae Moga. Totodată, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a fost înlocuit de Ramona Mănescu, fost europarlamentar PNL.

Dăncilă a mai afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că în total au fost sub observație șase ministere. Astfel, remanierilor pot continua în cadrul viitoarelor ședințe CEX PSD anunțate pentru săptămânile viitoare, în care vor fi deciși și noii vicepremieri – una din propuneri fiind Mihai Fifor, care ar putea fi numit vicepremier pentru parteneriate Strategice.

Pentru funcția de vicepremier pe Probleme Economice ”va fi o nouă discuție”- și ”va fi o nouă discuție” și pentru ”ministerele pe care le vom evalua în continuare”, a spus Dăncilă.

Share.

Lasă un comentariu