Prună, USR: Decizia de a subvenționa CE Oltenia, o greșeală

0

Decizia Guvernului prin care se acordă un ajutor de stat sub forma unui împrumut din trezorerie de 1,2 miliarde de lei pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), cea mai mare companie de stat producătoare de energie electrică pe bază de cărbune, pentru plata certificatelor de carbon ”este o greșeală”, susține deputatul USR Cristina Prună.

”Guvernul intenționează să continue practica de a subvenționa ineficiența companiilor de stat… Este o greșeală. Este doar o prelungire a agoniei pe motiv de alegeri care vor avea loc”, susține Prună.

CITEȘTE ȘI Guvernul a adoptat pachetul de subvenție de 1,2 mld. lei pentru CE Oltenia

”Problema este că aceste soluții de tip ‘dregem busuiocul până la alegeri’ sunt exact motivul pentru care CEO a ajuns în situația în care este acum. În plus, acest ajutor de stat de 1,2 miliarde de lei, din acest moment, seamănă cu o invitație subtilă pentru toate capacitățile de producție ineficiente și poluante din țară să ceară subvenții de la guvern pentru a-și onora obligațiile de mediu”, a scris Prună, pe pagina sa de socializare.

”Partea bună este că acest ajutor de stat va trebui să treacă de aprobarea Comisiei Europene. Va fi trist dacă guvernul va repeta exact povestea de la Complexul Energetic Hunedoara, din timpul PSD, care a primit un ajutor de stat de 60 de milioane euro pe care acum trebuie să îi dea înapoi.

Problema este că tocmai acest ajutor de stat poate șubrezi poziția României în Consiliul European atunci când vor urma discuțiile pe bugetul UE. De ce să primim fonduri UE pentru reducerea emisiilor de carbon (de care ar beneficia și CE Oltenia, apropo), de ce să avem acces la 200 de miliarde de euro anual pentru investiții în producția de energie curată, când noi avem banii noștrii românești de la trezorerie?!

Așa se întâmplă că nu ai un plan pe termen lung, doar multiple cârpeli de moment”, a mai comentat deputatul USR.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu