Prospecţiuni face măsurători în perimetre deținute de australienii de la ADX Energy în Timiș

0

Firma Prospecţiuni va începe căutările de petrol și gaz convențional în perimetre luate în concesionare de australienii de la ADX Energy în județul Timiș.

Vicepreședintele Prospecțuni Mihai Mitroi a declarat că suprafața prospectată este de 200 kilometri pătrați.

Compania va culege timp de câteva luni date geologice și geofizice în 13 localități din județ: Checea, Cărpiniş, Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Săcălaz, Cenei, Uivar, Sânmihaiu Român, Giroc, Şag, Parţa, Peciu Nou şi Giulvăz.harta Prospectiuni in Timis

Potrivit afirmațiilor vicepreședintelui Prospecțiuni, ar putea fi identificate zăcăminte considerabile, de până la 47 milioane de barili de petrol.

Lucrările vor începe în Cărpiniș, iar Mihai Mitroi a explicat modalitatea în care se va face achiziția de date. “Practic, amplasăm un receptor şi o sursă pentru a vedea care este structura internă a pământului. Este ca la o ecografie.

Una dintre surse o reprezintă o gaură adâncă de 6-10 metri în care se pune un recipient care are rolul de a crea o undă elastică, prin detonarea lui. În recipient se află o substanţă explozibilă numită Rioseis”, a explicat Mihai Mitroi la Timișoara.

Totodată, acesta a oferit asigurări că locuințele oamenilor nu vor avea de suferit în urma detonării zilnice a 260 de senzori în fiecare zi, iar proprietarii de terenuri ale căror culturi au avut de suferit vor fi despăgubiți.

“Putem garanta că deţinem acea tehnologie care face imposibilă afectarea structurii locuinţelor din zonele în care se fac prospecţiuni”, a declarat Mihai Mitroi.

Share.

Lasă un comentariu