Proiectul BRUA ar putea reveni la forma sa inițială, în urma deciziei ACER

0

Conducta BRUA, un proiect strategic pentru România, ar putea să revină la traseul său inițial, în ciuda opoziției vehemente a Ungariei, dacă va fi aprobat, în perioada următoare, un proiect de decizie al Agenției Cooperarea Reglementatorilor de Energie din UE (ACER). De doi ani, Ungaria tot încearcă să devieze traseul prin Slovacia și face mari presiuni în acest sens, întrucât nu dorește ca această conductă să traverseze teritoriul său pentru a ajunge direct în Austria.

Contactat de HotNews.ro, Răzvan Nicolescu, fost președinte al CA al ACER și fost ministru român al energiei, spune că decizia agenției europene va fi pentru revenirea proiectului la varianta inițială.

“Cred că BRUA se va face în forma sa inițială, fără ocolirea prin Slovacia. Aceasta decizie nu este o victorie sau o înfrângere pentru cineva. Este doar o decizie care pune în practică reglementările europene în vigoare. După adoptarea sa formală urmează o perioadă în care ea poate fi contestată la bordul ACER care se ocupă de contestații, condus de fostul comisar european Andris Piebals. Apoi, decizia are un caracter obligatoriu și trebuie implementată. Cred mult în cooperarea regională în domeniul energetic. Aceasta trebuie să se bazeze pe respect și punerea în aplicare a reglementărilor și angajamentelor existente”, a declarat Răzvan Nicolescu.

Share.

Lasă un comentariu