Programul de iarnă: Rezervele de gaze cresc cu 10%, cele hidro cu 25%, consumul de electricitate, cu 2,2%

1

Guvernului României a aprobat luni Programul de iarnă în domeniul energetic, care vizează o creștere a consumului de energie electrică cu 2,2% și prevede obligații de creștere a rezervelor de gaze cu 10% și a celor hidro cu 25% anunță Ministerul Energiei.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică și producatoriilor de energie electrică și termică în cogenerare și se aplică în perioada 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020.

Prin Program se stabilește nivelul stocurilor de combustibili în vederea producerii de energie electrică pe care producătorii trebuie să îl asigure până la data de 1 noiembrie 2019, dar și necesarul de volum de apă din lacurile de amenajare.

În acest an, Ministerul Energiei a inițiat demersurile pentru elaborarea Programului de iarnă încă de la nivelul lunii aprilie, pentru a putea ține cont de toate aspectele privind funcționarea SEN, de la ieșirea din iarna anterioară și până în prezent.

Pentru perioada de iarnă 2019-2020 este estimat un consum de energie electrică de aproape 28 TWh, o producție de 28,6 TWh de energie electrică și cca. 8,5 mil. Gcal energie termică.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

1 Comment

  1. Avand in vedere ca rezervele de gaze se vor realiza in principal din import (cu un tarif redus) iar rezerva in lacuri va fi la mana celui de sus, inseaman ca nu vor fi probleme de siguranta iar tarifele la energia electrica si termica ,mai ales pentru populatie vor fi suportabile.In ceea ce priveste asigurarea incalzirii si apei calde , e o mica problema ,care nu afesteaza centralele din vilele proprii,,primariile nu au bani pentru asigurarea combustibilului ,iar producatorii si distribuitorii nu au bani pentru finalizarea reparatiilorsi, iar o sa va prinda nepregatiti la iarna.

Lasă un comentariu