Program național de sănătate dentară sprijinit de KMG International

0

În perioada octombrie 2019 – octombrie 2020, KMG International sprijină asociația Merci Charity pentru a îmbunătăți accesul familiilor din mediul rural la servicii de medicină dentară pentru copii. Circa 1.000 de copii din 40 localități din județele Constanța, Prahova și Galați vor primi îngrijire dentară gratuită cu ajutorul primului cabinet stomatologic mobil din România.

„Am aniversat 40 de ani de activitate pentru cel mai mare activ al companiei noastre, rafinăria Petromidia Năvodari. De 40 de ani suntem în egală măsură implicați în comunitate, contribuind la dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a generațiilor viitoare. Cu această ocazie, am lansat parteneriatul cu asociația Merci Charity, prin care vizăm susținerea copiilor ce provin din medii dezavantajate din regiune și nu numai, printr-un programul național de sănătate dentară dezvoltat în 40 de localități din România”, a spus Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative.

În mediul rural funcționează doar 13% din numărul total de cabinetele de medicină dentară din țară, deși 46% din populația României locuiește într-o comunitate rurală. Începând cu 1 octombrie, cabinetul mobil dezvoltat în 2017 va oferi servicii de profilaxie orală și tratament dentar în 40 de sate din județele Constanța, Prahova și Galați, cu sprijinul medicilor dentiști ce fac parte din programul de voluntariat al asociației.

Share.

Lasă un comentariu